Wolter Tjeenk Willink 20 oktober 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Yahoo! presteert de laatste tijd beneden verwachting. Terwijl Google gestaag meer winst blijft maken, staat Yahoo! historisch laag genoteerd op de beurs. Om die reden vinden er grote ontslagen plaats bij Yahoo!

Aandeel Yahoo! 13 dollar waard
Yahoo! heeft de laatste tijd flinke financiële klappen gehad. De medewerkers kunnen alleen nog maar dromen van de tijd dat Microsoft 31 dollar per aandeel Yahoo! bood. Momenteel is een aandeel Yahoo! nog slechts 13 dollar waard. Het aandeel steeg hiermee 1 dollar, maar de enige reden daarvoor was het gerucht dat Microsoft Yahoo! alsong wilde overnemen. Om de aandeelhouders nog enigszins gerust te houden, is Yahoo! daarom genoodzaakt om personeel op straat te zetten. Een officieel aantal is nog niet genoemd door Yahoo!

De oplossing voor Yahoo!
Yahoo! heeft volgens sommige aandeelhouders 3000 mensen teveel in dienst. Anderen spreken van een overschot van enkele honderden werknemers. De Washington Post spreekt van minimaal 1000 mensen die hun spullen mogen pakken. De grote vraag is echter of dit voor Yahoo! de oplossing is. Het bedrijf is misschien meer gebaat bij het maken van strategische keuzes. Ook het eindelijk rondmaken van de advertentiedeal tussen Yahoo! en Google zou het bedrijf weer iets kunnen helpen. Momenteel worden er veel noodoplossingen gezocht, terwijl volgens analisten een duidelijke strategische richting veel beter zou zijn voor het noodlijdende Yahoo!

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Yahoo! gaat flink ontslaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.