Yahoo! gaat flink ontslaan

Geschatte leestijd: 1 minuten

Yahoo! presteert de laatste tijd beneden verwachting. Terwijl Google gestaag meer winst blijft maken, staat Yahoo! historisch laag genoteerd op de beurs. Om die reden vinden er grote ontslagen plaats bij Yahoo!

Aandeel Yahoo! 13 dollar waard
Yahoo! heeft de laatste tijd flinke financiële klappen gehad. De medewerkers kunnen alleen nog maar dromen van de tijd dat Microsoft 31 dollar per aandeel Yahoo! bood. Momenteel is een aandeel Yahoo! nog slechts 13 dollar waard. Het aandeel steeg hiermee 1 dollar, maar de enige reden daarvoor was het gerucht dat Microsoft Yahoo! alsong wilde overnemen. Om de aandeelhouders nog enigszins gerust te houden, is Yahoo! daarom genoodzaakt om personeel op straat te zetten. Een officieel aantal is nog niet genoemd door Yahoo!

De oplossing voor Yahoo!
Yahoo! heeft volgens sommige aandeelhouders 3000 mensen teveel in dienst. Anderen spreken van een overschot van enkele honderden werknemers. De Washington Post spreekt van minimaal 1000 mensen die hun spullen mogen pakken. De grote vraag is echter of dit voor Yahoo! de oplossing is. Het bedrijf is misschien meer gebaat bij het maken van strategische keuzes. Ook het eindelijk rondmaken van de advertentiedeal tussen Yahoo! en Google zou het bedrijf weer iets kunnen helpen. Momenteel worden er veel noodoplossingen gezocht, terwijl volgens analisten een duidelijke strategische richting veel beter zou zijn voor het noodlijdende Yahoo!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.