Eva Louwen 10 januari 2017 / Customer Experience Optimization
Leestijd: 4 minuten

Welkom in 2017 allemaal! Nog de beste wensen en we hopen natuurlijk dat je 2016 met een knaller hebt afgesloten. En dan heb ik het niet over champagne en vuurwerk, maar over die ene A/B test met resultaten waarmee je vriend en vijand omver hebt geblazen.

Had ik het in mijn laatste blogpost nog over terugkijken op het jaar en je prestaties, vandaag wil ik het met je hebben over vooruitkijken. Want ervan uitgaan dat je 2016 inderdaad met die knaller hebt afgesloten is het nu natuurlijk zaak om ervoor te zorgen dat je ook dit in dit jaar weer een stap omhoog gaat. Tijd om onze goede voornemens voor het jaar te gaan bepalen.

First things first: laten we wel realistisch blijven

Aan het begin van het jaar staan we allemaal klaar om er iets moois van te gaan maken. Het hoofd en hart is nog vol van de feestdagen en na een paar lekkere vrije dagen zijn we (vaak) uitgerust en klaar om het nieuwe jaar bij de lurven te pakken. We zijn super gemotiveerd. En vaak overmoedig. Dus laten we dat vooral niet gaan doen. We zijn ambitieus maar we gaan niet overdrijven.

Het helpt als je goede voornemens zaken zijn die je sowieso al graag wilde gaan oppakken maar waar je nu een duidelijke doelstelling aan koppelt. We helpen je op weg met de twee goede voornemens die iedereen in 2017 zou moeten hebben.

Jouw eerste goede voornemen: mobile

2017 wordt het jaar van de mobiele conversie. Nee, echt. Eind 2016 was het verkeer via mobile & tablet voor het eerst officieel hoger dan via de desktop. Onderzoek wijst uit dat mobile nu voor 65% van de mensen geldt als het eerste touchpoint met een product, dienst of website. Mobile is nu dus echt onmiskenbaar belangrijk voor iedereen die met zijn of haar klanten in contact wil komen.counter

Het goede voornemen is dan ook: ik ga ervoor zorgen dat dat mijn website goed werkt op alle belangrijke mobile devices en aandacht geven aan deze conversies.

Het hebben van een mobile website

Mocht je je ondanks de indrukwekkende aantallen bezoekers op mobile nog steeds afvragen of een investering in een solide mobiele platform de moeite waard is, dan heeft Google vanaf dit jaar het antwoord op jouw vraag. De beslissing van Google om met mobile-first index te gaan werken laat zien dat de mobiele gebruikerservaring nu echt van groot belang is. In 2017 zullen we van deze nieuwe vorm van indexering de volgende impact ervaren:

 • SERP ranking wordt nauw verwant met de performance van je website op mobile;
 • De User Experience op de mobiele website wordt veel zwaarder meegewogen;

Het hebben van een mobiele website is geen leuke extra meer, het is een absolute must als je zichtbaar en vindbaar wil blijven voor je (potentiële) klanten.

Gebruikerservaring op mobile website

Heb jij enige idee hoe mensen hun bezoek aan jouw website op hun mobiel ervaren? We zien veel dat het hebben van een responsive website voor nu als ‘voldoende’ wordt ervaren door veel bedrijven. Maar het hebben van een website en het hebben van een gebruiksvriendelijke website zijn natuurlijk twee hele andere dingen.

Alhoewel het op dit moment volgens Google voldoende is om een responsive website te hebben, is dat voor bezoekers natuurlijk niet waar het omdraait. Onderzoek wijst uit dat ondanks alles de conversie op mobile nog steeds lager ligt dan op desktop. Dus het werk stopt niet bij ervoor zorgen dat je website responsive is, je moet er ook voor zorgen dat je bezoekers gaan converteren.

Benieuwd hoe je het beste aan de slag kan met het optimaliseren van je mobiele website? Daar hebben wij deze checklist voor ontwikkeld. Zo tackle je de meest voorkomende problemen op mobiele websites en maak je deze direct een stuk gebruiksvriendelijker. Laat de conversies maar komen!

Goed voornemen nummer 2: branding en conversie

In de afgelopen jaren werden brand-optimalisatie en conversie-optimalisatie als twee verschillende activiteiten gezien. Vaak met twee verschillende potjes en twee verschillende teams. In het afgelopen jaar hebben wij je al veel vertelt over de noodzaak om branding en conversie met dezelfde gedachtegang te gaan behandelen. Want zonder een sterk brand kan je niet converteren, en zonder conversies slaat ook een sterk brand de plank compleet mis.

We lezen steeds meer over het feit dat vertrouwen in een product of dienst voor een groot gedeelte te maken heeft met de uitstraling van het merk. En uitstraling is, net als usability, iets dat je kan optimaliseren.

brand optimalisatie

Het goede voornemen is: dit jaar ga ik tijd investeren in zowel conversie- als brand-optimalisatie en beloof ik het allebei even belangrijk te vinden.

Branding en conversie samen oppakken

Het wordt makkelijker als je doorhebt dat het eigenlijk hetzelfde is. Bij branding wordt veel gedacht aan grote mediacampagnes, naamsbekendheid en meer. Maar wanneer we aan de slag gaan met branding op de website gaan we verder dan alleen het logo en de huisstijl. We kijken juist naar de motivatie van onze bezoekers en we optimaliseren de impact die we daarop kunnen hebben.

 • Met behulp van Online Persuasion achterhalen we wat een bezoeker inspireert en motiveert. We laten zien dat we de waardevolle tijd van de bezoeker verdienen doordat we niet alleen bieden wat ze nodig hebben maar ook nog eens op een manier die ze kunnen waarderen.
 • Met behulp van Usability en Customer Experience zorgen we ervoor dat de website zo optimaal mogelijk presteert. We nemen eventuele frictie tussen bezoeker en website weg en zorgen er zo voor dat de motivatie niet verloren gaat.

Hoe vlieg je dat precies aan? Onze eigen brandguru Shirley vertelt je er hier alles over.

Maak van 2017 een nog groter succes

Met deze goede voornemens in het achterhoofd kan je aan slag. Planningen, budget, jaarplannen: waarschijnlijk worden ze nu allemaal bepaald en geschreven. Als je ervoor zorgt dat je dit jaar vol in zet op mobile, branding en user experience garanderen wij succes. En uiteraard kan je op ons blijven bouwen om je er mee te helpen. Via ons blog en onze Academy delen we alle kennis die je nodig hebt! Uiteraard kun je ook gebruik maken van onze Kennisbank.

Heb jij nog andere goede voornemens voor het jaar? Laat het ons dan vooral in de comments weten. Dan komen wij in december bij je terug om te bekijken of je je goede voornemens ook hebt behaald!

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
One Thought on Zo maak je van 2017 een succesvol (conversie) jaar
  Gustavo Woltmann
  12 Jan 2017
  2:50pm

  Leuk om te horen dat we al op de goede weg zitten (mobile first is bij ons al ingeburgerd). Laatst las ik dat er weer ruimte zal zijn voor echte, diepgaande teksten. Daar waar content hapklaar moest zijn, mag het nu dus weer wat dieper en uitgebreider. Hoe denk jij daarover? Ik heb een zakelijke blog waar ik al eens een artikel van 1000 woorden of meer durf plaatsen, omdat ik denk dat het echt iets kan betekenen voor de lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/