-94% CPA voor PRO HRM door nieuwe Google Discovery-strategie

PRO HRM biedt backoffice dienstverlening voor uitzend- en detacheringsbureaus. Dit doen ze door de volledige administratie uit handen te nemen. Van het opstellen van contracten tot de salarisadministratie en van implementatie van uitzendsoftware tot adviseren over groeimogelijkheden.

-94%

CPA

+113%

Leads

Vanwege de concurrentie hebben de PPC-campagnes een hoge CPA. We besluiten met een nieuwe strategie het roer om te gooien waarbij kanaalkeuze, data en content zorgen voor kwalitatieve nieuwe leads.

Uitdaging Discovery-campagne

De grootste uitdaging is om het advertentiebudget gerichter in te zetten, PRO HRM als kennispartner te positioneren en de concurrentie voor te blijven. Een belangrijke trend binnen de uitzendbranche is dat ze vanaf 2025 over een certificaat moeten beschikken wat waarborgt dat medewerkers (uitzendkrachten) eerlijk behandeld en betaald worden. Rondom dit keurmerk zijn veel vragen. Pluspunt is dat partijen die kiezen voor PRO HRM automatisch gecertificeerd zijn in 2025.

Plan van aanpak

Vanaf februari 2023 neemt het zoekvolume en de trend rondom certificeringen flink toe. Samen met PRO HRM wordt een nieuwe whitepaper met nieuwe landing page gecreëerd, inclusief Discovery-campagne die volledig is ingesteld op het afvangen van zoekverkeer rondom deze zoektrend.

Onderdeel van de strategie is dat we niet langer alleen sturen op MQL’s maar juist op de kwaliteit van een binnengekomen lead. Naast het implementeren van enhanced conversions, consent mode en server side tracking zorgen we daarom ook voor een koppeling tussen Salesforce en Google Ads in de dashboards.

Oplossing PRO HRM

We hervormen de Discovery-campagne naar een nieuwsgerelateerde campagne. Dit is waar de meerwaarde zit van Discovery.

  1. Het correct inrichten van de data. We koppelen het marketing dashboard en Google Ads met Salesforce. Zo krijgen we de kwaliteit van de lead inzichtelijk.
  2. Voor de doelgroep focussen we ons in eerste instantie op drie segmenten: waaronder in-market doelgroepen en retargeting van mensen die een whitepaper download in het verleden hebben gedaan, maar geen klant zijn.
  3. Set-up campagne: o.a. conversie tracking op orde, biedstrategie instellen, UTM-tagging en parameters.

Resultaat Discovery-campagne PRO HRM

Na het omzetten van de campagne met een relevante whitepaper, nieuwswaardige content, hoger in de funnel adverteren, nieuwe ads waarbij de focus ligt op de certificering per 2025 en de koppeling van Salesforce zien we binnen 3 maanden significant verbeterde resultaten.

De Discovery-campagne wordt constant gevoed door de koppeling met Salesforce. De nieuwe data zorgt ervoor dat we niet meer op aantallen downloads hoeven te sturen, maar op kwalitatieve leads. We kunnen het budget gerichter inzetten en realiseren in korte tijd dat uit het maandelijkse leadtarget, 50% afkomstig is uit Discovery-campagnes.

  • -94% CPA
  • +113% leads t.o.v. prognose
  • +720% groei leads
  • 50% van alles leads afkomstig uit Discovery-campagne

Tim Kleef | Digital Consultant | SEA

Tim is onderdeel van het SEA-team en weet wat er speelt in de wereld van Google Ads, PPC en succesvolle activate-campagnes. Zet samen met andere (SEA-)specialisten in een handomdraai een full funnel...