+5.5% bezoekers door full funnel display campagne

Organisatie Groep Zuid (OGZ) organiseert o.a. de Webwinkel Vakdagen. Met een nieuwe identiteit en slogan ‘level up your digital commerce’ wil OGZ zich in 2023 meer richten op de professionele doelgroep. Het campagnedoel is om het bezoekersrecord van 2020 te evenaren of verbeteren.

+28%

Clicks

-44%

CPA

Uitdaging campagne

OGZ opent het evenementenseizoen met een van de grootste Nederlandse zakelijke beurzen. Voor het delen van kennis, leren van vakgenoten en potentieel je bedrijf te doen groeien met nieuwe partners. Dat zorgt voor een ambitieuze doelstelling in aanmeldingen, bezoekers & type bezoekers voor de Webwinkel Vakdagen.

OGZ wil het aantal bezoekers van 2020 evenaren en de no-show rate verlagen.

Strategie en plan van aanpak

De doelgroep: Marketeers, ondernemers, sales, eigenlijk iedereen in een organisatie die te maken krijgt met onderwerpen als fulfilment, AI, inkoop, verkoop, neuromarketing. Voor de campagnestrategie maken we gebruik van het REAN-model.

  • Reach: introductie van het event op snelwegmasten in de eerste 2 weken op de drukste A-wegen.
  • Engage: inzet van video en native waarbij het event-programma wordt gedeeld.
  • Activate: interesse omzetten in aanmeldingen met Quantcast.
  • Nurture: aanmeldingen omzetten naar bezoekers (no-show verlagen). Door data-analyse van afgelopen jaren zien we uit welke steden & provincies aanmeldingen niet opdagen. Met aangepaste uitingen langs de snelwegen in deze “risicogebieden”, creëren we een Fear Of Missing Out-laag in de laatste weken.

REAN Model

Campagne-oplossing

  1. YouTube-campagnes uit het verleden leren ons dat een uitkijkratio ongeschikt is als KPI. De oplossing is een samenwerking met Channel Factory, een partner van Google die al jaren de inhoud van video’s monitort en kwalificeert op basis van speech-to-tekst.
  2. Met de data uit eerdere campagnes, e-mailadressen en marketing automation stelt AI een ideaal klantprofiel op. Alleen locaties/sites die matchen met dit profiel worden meegenomen in de targeting. Zo zorgen we low funnel dat display nagenoeg dezelfde CPA krijgt als paid search.
  3. Met Masters of Digital testen we vooraf de uitingen. We analyseren de timings van bezoekers, aanmeldingen en no-shows van de afgelopen jaren en passen uitlevertijden en plaatsingen aan.

Resultaat

De full funnel display-campagne wordt een succes door de samenwerking met partners als Channel Factory, Quantcast, DPG, Masters of Digital, Azerion, Business Insider, MT Sprout en Ondernemer.nl. Het zorgt voor de beste resultaten tegen het laagste media-budget ooit!

  • Aanmeldingen: +5.5%
  • Totaal aantal bezoekers: +4%
  • No show rate: -5%

Harvey Goossens | Digital Consultant | Display

Programmatic, DooH en uiteraard display advertising: Harvey gaat strategisch te werk en is altijd bezig met de volgende stap om merken te laten groeien.