Duurzame datastrategie geeft Kuyichi inzicht en zorgt voor impact

Het Nederlandse kledingmerk Kuyichi is opgericht met de missie om de negatieve impact van de mode-industrie op het milieu te verminderen en om eerlijke arbeidsomstandigheden te bevorderen. Door gebruik te maken van duurzame materialen wil Kuyichi een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van de milieu-impact van de mode-industrie.

+26%

netto-ROAS

-18%

media spend

Data-uitdaging Kuyichi

Een van de grootste uitdagingen van Kuyichi is om campagnes aan te sturen op netto-omzet en actuele retourinformatie.

Het doel:

 • Retouren verminderen
 • Netto-omzet en netto-ROAS verbeteren
 • Het mediabudget efficiënter inzetten

Doelgroep en strategie

De doelgroep van Kuyichi is op te splitsen in 2 groepen: de 25-35-jarigen die hun professionele carrière zijn begonnen, duurzame keuzes maken en hier ook het budget voor hebben. En de doelgroep 35-55 jaar: de ‘(donker)groene’ consument die Kuyichi al lang(er) kent en fans van het merk zijn. Om onze strategie verder te optimaliseren gaan we stapsgewijs te werk.

 1. Binnen onze strategie focussen we ons upper funnel op merkbeleving en het laden van het merk Kuyichi middels diverse paid kanalen zoals social prospecting campagnes. Low funnel worden aankopen gestimuleerd d.m.v. retargeting, search campagnes, social en PMax
 2. Met Datahive360 halen we dagelijks de data op van 10+ bronnen waaronder Google Analytics, Paid Search, Hunch, Channable, Klaviyo, Meta en Magento. Dankzij Magento krijgen we per dag de daadwerkelijke omzet inzichtelijk.

Oplossing: Datahive360, BigQuery en Magento

 • Datahive360 haalt dagelijks de retouren op en slaat deze op in BigQuery. Vanuit BigQuery visualiseren we de data in Looker Studio. O.b.v. transactie-ID’s zien we welke transacties leiden tot retouren. Ook als mensen meerdere producten bestellen en slechts 1 item terugsturen zien we dit terug in Looker Studio.

Datahive360

 • De branded termen slokten (te) veel op van het budget (>80%), deze hebben we uitgesloten in PMax. Vervolgens zorgen we dat branded zoekverkeer wel wordt afgevangen in een shopping campagne en branded search campagne. Dit zorgt voor betere prestaties van de branded campagnes en minder hoge kosten van branded search. Clicks stijgen met +60%.
 • We zien dat mannen minder retouren doen dan vrouwen. We passen hier onze social strategie op aan. Meta geeft de voorkeur aan het uitleveren van ads aan vrouwen, omdat zij doorgaans de hoogste conversiekans hebben tegen de laagste prijs. Om deze onbalans te corrigeren en mannen beter te bereiken, zetten we aparte campagnes op die specifiek zijn gericht op

kuyichi datastrategie social media

Resultaat nieuwe datastrategie Kuyichi

Met de nieuwe datastrategie hebben we in zes maanden tijd het roer op een duurzame manier omgegooid en het tij gekeerd.

De grootste impact maken we in Q2:

 • -18% mediaspend
 • +26% netto-ROAS
 • -4% retouren

Bij de social campagnes hebben de data-inzichten mooie resultaten opgeleverd

 • Door het lostrekken van de mannendoelgroep in een aparte campagne hebben we 187% meer mannen bereikt en +259% meer mannen-verkeer naar de website gegenereerd.
 • In totaal zijn daarmee  +171% meer conversies gerealiseerd, met een omzetstijging van +208%.

 

Davey du Maine | Digital Analytics Consultant

Davey begon als SEA-consultant, maakte een uitstap naar klantzijde en is nu alweer geruime tijd terug bij ons als digital analytics consultant. En daar zijn we heel blij mee want naast dat...