Weet jij dat ruim 90% van consumenten hun oriëntatie- en koopproces begint met ‘getypte of uitgesproken zoekopdrachten’ in een zoekmachine zoals Google? Speel daar effectief op in met professionele, up-to-date SEO Copywriting, zodat jouw online content perfect aansluit op doelgroepbehoeften én recente richtlijnen van zoekmachines. Wil jij de zichtbaarheid van jouw belangrijke webpagina’s optimaliseren, met als resultaat meer geïnteresseerde organische bezoekers én conversies? De contentspecialisten van Traffic Builders kunnen jou doelgericht helpen en volledig ontzorgen.

Wat is SEO Copywriting?

SEO Copywriting betreft in de kern het schrijven van webteksten die zoekmachinevriendelijk én nuttig voor je doelgroep zijn. Primair doel: (meer) hoge organische posities voor geprioriteerde thema’s en webpagina’s. Hoge rankings leveren je meer geïnteresseerde website-bezoekers op (b2b en b2c), en verkleinen de noodzaak van ingekocht verkeer en de impact van Ad-blockers. Je content moet daartoe kansrijke zoekwoorden bevatten, tegenwoordig goed ingericht zijn op voorkeuren van mobiele bezoekers en de mobile first-index, en vooral: effectief inhaken op de werkelijke zoekintenties van jouw doelgroep.

Essentieel is eerst om per webpagina kansrijke relevante keywords (zoekwoorden) te vinden en die op natuurlijke wijze in je content te verwerken. Belangrijk: benodigde keywords baseer je vooral op de fase van de klantreis waarin jouw webpagina een rol speelt! In elke fase van de funnel (Reach, Activate, Engage, Nurture) is content-optimalisatie voor (aantoonbare) zoekintenties mogelijk én nuttig. Conversie-gerichte longtail verwerken is vaak je eerste quickwin.

Benodigde verdieping

Alleen de juiste keywordfocus garandeert nog geen verbeterde organische posities. Die tijd is voorbij in SEO. Je content is idealiter echt relevant en waardevol voor je beoogde lezer. Kennis van buyer persona’s én een vlotte pen onderscheiden een kundige SEO Copywriter zodoende van een schrijver die ‘gewoon zoekwoorden toevoegt aan tekst’. De benodigde verdieping, de taal van je doelgroep spreken, effectieve call-to-actions en dat gecombineerd met relevante keywords: zó behalen jouw belangrijke webpagina’s betere posities in de zoekresultaten. SEO Copywriting is daarom met recht een vak te noemen, uit te voeren door kritische specialisten.

Hoe optimaliseren wij jouw content?

Resultaatgericht gaan we voor je aan het werk. Daarbij ondersteunen we jou op elk gewenst vlak: van meedenken en kennisoverdracht tot secure schrijfwerkzaamheden en betrouwbare monitoring.

SEO Copywriting kán voor een enkel content-item worden opgepakt. Maar in het meest constructieve geval is jouw SEO Copywriting-traject natuurlijk onderdeel van een overkoepelende, doelgerichte SEO-strategie. Een efficiënt uitgevoerd thematisch zoekwoordenonderzoek (mede m.b.v. van onze inhouse SEO-tools) en een onderbouwd advies ten aanzien van de beste keywordfocus voor jouw geprioriteerde webpagina’s vormen de basis. Vervolgens combineren we gefaseerd diverse succesfactoren.

Pijlers van onze bewezen effectieve aanpak:

 • Uitvoerige keywordanalyse en 0-meting van huidige rankings
 • Kansrijke keywordfocus ‘plotten’ op unieke webpagina’s & ons REAN-model
 • Concurrerende content analyseren i.v.m. quickwins
 • Teksten nieuw schrijven of herschrijven incl. keywordfocus
 • Interne linkstructuur, alt tags en meta data optimaliseren
 • Mobile first-aanpak zonder grotere schermen te vergeten
 • Gepubliceerde content controleren op verbeteringen
 • Veranderingen in organische rankings, traffic + backlinks monitoren
 • Learnings vanuit data doorvertalen naar nieuwe verbeterpunten

Welk niveau SEO Copywriting heb jij nodig?

Professionals weten en begrijpen: SEO Copywriting heeft diverse gradaties. Dat is niet alleen afhankelijk van de omvang of looptijd van een SEO Content-traject. Vooral jouw markt is bepalend. Hoe sterker je (online) concurrentie, hoe meer moeite je zult moeten doen om je content effectief te optimaliseren voor zoekmachines én je doelgroep. Het schrijfniveau moet dan omhoog, omdat m.n. topic modelling en semantic SEO meer onderdeel moeten zijn van je SEO Copy-aanpak.

Vergeet Voice Search en Featured snippets niet!

Wil jij ook profiteren van voortgaande ontwikkelingen zoals Featured snippets en Voice Search (lees: digitale assistenten)? Ook dan is specifieke SEO Copywriting echt benodigd! Traffic Builders heeft de kennis en ervaren specialisten in huis om snel uit te rollen wat jij nodig hebt om eerder het verschil te kunnen maken in jouw markt.

Maatwerk SEO Content & pro-activiteit

Onze SEO- en Content-experts begeleiden en ontzorgen jou tijdens elk SEO Copy-traject op resultaatgerichte wijze. Vanuit een helder plan van aanpak en de bijbehorende roadmap houden we projectmanagement strak: deadlines moeten gehaald worden. In overzichtelijke templates leveren we geoptimaliseerde copy aan, houden we voor stakeholders centraal de status bij en wordt feedback snel verwerkt om het best mogelijke resultaat op tijd op te leveren. Periodieke monitoring van de juiste KPI’s verschaft stakeholders de benodigde grip en inzicht in ROI.

Heb je snel resultaten nodig? We kunnen qua effectieve SEO Content nog veel meer voor je betekenen. Bespreek met ons bijvoorbeeld de mogelijkheden van online Authority building middels strategisch geoptimaliseerde content, als bewezen katalysator van je SEO-strategie. Pro-activiteit is sowieso wat je bij ons krijgt: we wijzen je geregeld ongevraagd maar goedbedoeld op andere on-site verbeterpunten, ook op relevant technisch vlak.

Als gespecialiseerd bureau bieden we je aanvullende maatwerk-opties, bijvoorbeeld:

 • Workshop(s) SEO Copywriting (ook inhouse)
 • Up-to-date handleidingen, checklists & templates
 • Deskundige reviews van door jou geschreven content
 • Hulp bij SEO-tooling, analytics benutten en KPI’s bepalen
 • Quickwins integreren o.b.v. jouw SEA-data en bezoekersgedrag
 • Geautomatiseerde rapportages & maatwerk dashboarding
 • Inspiratiesessies & concepting voor onderscheidende organische content

Neem contact op met onze experts

Wil je betere organische posities – op mobiel, tablet en desktop – voor jouw belangrijke webpagina’s, met als einddoel meer conversies? Heb je last van sterke online concurrentie en heeft jouw content dus een effectieve kwaliteitsinjectie nodig voor kansrijke zichtbaarheid? Dan komen wij als de gespecialiseerde partner die jou ontzorgt en gewenste resultaten bezorgt vast als geroepen. Onze ervaren SEO Copywriters en hun teamgenoten staan je graag pro-actief bij. Neem vrijblijvend contact op en ontdek snel onze resultaatgerichte manier van werken.

Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Robbert

zoek•ma•chi•ne op•ti•ma•li•sa•tie/ SEO : o – het geheel aan werkzaamheden en activiteiten dat Robbert al 10 jaar slim toepast om voor uiteenlopende (soms ook beursgenoteerde) opdrachtgevers in diverse branches een hoge positie in de reguliere zoekresultaten van zoekmachines te bewerkstelligen. Zijn ranking-statistieken en behaalde conversieratio’s spreken voor zich!

Neem contact op

Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.