Google SearchWiki: de stap van zoekmachine naar social media

Geschatte leestijd: 3 minuten

Google SearchWiki is de volgende stap van Google richting social media en social search. Met Google SearchWiki wordt het mogelijk om zelf zoekresultaten te beoordelen, rangschikken en voorzien van notities. Als het aan Google ligt, bepaalt iedereen straks zelf zijn zoekresultaten met Google SearchWiki.

Google SearchWiki is niet de eerste handmatige controle van zoekresultaten
Voordat Google SearchWiki zijn intrede deed, werden door Google zelf al zoekresultaten beoordeeld. Nu is het echter niet een team van werknemers dat de beoordeling van zoekresultaten op zich neemt, maar de eindgebruiker zelf. Naast het beoordelen, rangschikken, verwijderen en notities toevoegen aan de eigen zoekresultaten, is ook te zien hoe anderen hun zoekresultaten hebben vormgegeven. Daardoor is er een nog groter element van ‘search goes social‘ terug te vinden in het nieuwe Google SearchWiki.

Google SearchWiki is niet voor iedereen
Is Google SearchWiki nu massaal te gebruiken door Nederland? Helaas… Google SearchWiki is in ieder geval niet in het Nederlands beschikbaar, maar kan wel bereikt worden door op Google.com de taal op Engels in te stellen. Door “&swm=2” (zonder de aanhalingstekens) toe te voegen aan de URL van het adres met de zoekresultaten, kan iedereen een kleine blik werpen op de mogelijkheden van Google SearchWiki.

De invloed van Google SearchWiki op zoekmachine-optimalisatie
Google SearchWiki lijkt, naast een stap richting social media, een doorn in het oog voor iedereen die zoekmachine-optimalisatie toepast. De resultaten worden immers niet meer door de bot van Google bepaald, maar door de gebruiker van Google SearchWiki. Wat is de impact van deze vorm van social search op zoekmachinemarketing? Hoe goed werkt het eigenlijk? Op deze en nog vele andere vragen wordt binnenkort antwoord gegeven op Traffic BuildersTBlog. Houd ons weblog dus in de gaten om alles te weten te komen over Google SearchWiki!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.