Xing beconcurreert LinkedIn: steeds meer leden

Geschatte leestijd: 2 minuten

De zakelijke netwerksite Xing wordt steeds populairder, met name in Duitsland, Duitssprekende landen, Turkije en Spanje. Het aantal gebruikers steeg, evanals gebruikers die voor aanvullende diensten willen betalen. Uit de vrijgegeven halfjaarcijfers blijkt dat de omzet steeg met 20 procent naar 25,86 miljoen.

In Nederland is de Europese zakelijke profielensite LinkedIn met voorsprong dé plek om als professional een social media-profiel aan te maken en bij te houden. Xing, van oorsprong een Duits bedrijf, heeft hier een beduidend kleiner marktaandeel. Maar op de achtergrond is Xing wel met een opmars bezig.

 

Xing krijgt steeds meer betalende gebruikers

Opvallend: in de afgelopen zes maanden groeide het aantal leden dat een premium lidmaatschap afsloot met 18%. In deze periode kwamen er 31.000 betalende leden bij. Totaal heeft Xing nu 718.000 leden met een betaald abonnement. De omzetstijging is overigens niet alleen het gevolg van betalende leden; ook uit nieuwe vormen van e-recruiting en advertenties op de site worden inkomsten gegenereerd.

Xing’s omzet uit betalende leden kwam met een groei van 18% uit op 20,59 miljoen euro. E-recruiting leverde 2,23 miljoen euro op ( stijging van 34%). De advertentieomzet bedroeg 1,65 miljoen euro (stijging van 50%).

xing.jpg

Xing populair in Duitsland, Spanje, Turkije

De Europese concurrent van LinkedIn is met name populair in Duitsland, Duitssprekende landen, Turkije en Spanje. Van het totaal aantal leden komen er 4,07 miljoen uit de Duitssprekende landen. In Turkije en Spanje groeide het aantal gebruikers het laatste half jaar met respectievelijk 64% en 40%. Xing heeft in totaal nu 9,63 miljoen gebruikers. Het tweede kwartaal van dit jaar kwamen er maar liefst 460.000 leden bij.

 

Hoe zet je een sociaal netwerk in?

LinkedIn en Xing zijn vormen van zakelijke sociale netwerken. Andere bekende voorbeelden van sociale netwerken zijn Facebook, Hyves, Twitter, Netlog en Youtube, waar bedrijven zich ook in toenemende mate actief – en met een doordachte strategie – profileren. Uit het onderzoek van Social Media Monitor 2009 bleek nog wel dat social media vaak slechts campagnematig worden ingezet, en vaak niet worden toegepast als constant aanspreekpunt voor de doelgroep. Een andere conclusie was dat dat de social mediapaginas die zijn ingezet voor een (inmiddels afgeronde) campagne vaak weinig activiteit vertonen.


Eén reactie op “Xing beconcurreert LinkedIn: steeds meer leden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.