Frans van Dolderen 21 oktober 2009 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten

Vier dagen lang is Traffic Builders aanwezig geweest op de GAAC en WOAC summit 2009 op het hoofdkantoor van Google in Mountain View Californië, waar een zeer divers gezelschap aan sprekers heeft gesproken over hun visie op conversie-optimalisatie en web analytics. Elke dag waren er tussen de 220 en 260 bezoekers aanwezig.

Voor veel genodigden was dag 2 het hoogtepunt, omdat Webevangelist Avinash Kaushik zijn zegje heeft gedaan. Woorden als “shit” en “bull crap” vlogen geregeld door de goed gevulde zaal. Dit ongekend sterke taalgebruik van Avinash had met name betrekking op de grotere webstatistiekenpakketten die volgens hem te weinig inzicht geven in de interactie van de website met de bezoeker.

Avinash liet vele online analytics tools de revue passeren die volgens hem allen op hun eigen manier veel meer inzicht gaven dan de grotere pakketen die zich voornamelijk focussen op pageviews en visitors. Alleen idiots kijken naar HITS, want dat is How Idiots Track Succes. Veel belangrijker dan hits is hoe de gebruiker bezig is met de website. Komen de gebruikers later weer terug en, in het geval van het blog van de site van Avinash zelf: worden er comments toegevoegd aan zijn blog en zo ja, hoe lang zijn die? Deze indicatoren geven aan hoe betrokken een gebruiker is bij de website.

Hierbij ook nog enkele quotes van Avinash:

  • “Adobe + Omniture… WTF?!”
  • “There’s a tag for freakin’ everything” (doelend op het GA script, AdWords conversion script, Google Website Optimizer script, affilliate scripts etc.)
  • Twitter exists to tell you about my greatness”
  • Bing God bless it” (sarcastisch bedoeld)

Veel medewerkers van Google hebben ook hun zegje gedaan over nieuwe functionaliteiten in Google Analytics. Helaas verkeert veel van deze informatie onder embargo en mag dus nog niet openbaar gemaakt worden. Zodra dit embargo is verlopen zal hier verslag van gedaan worden.

Al met al waren het 4 zeer geslaagde dagen met veel interessante sprekers en nog veel meer interessante collega’s uit de optimalisatie- en analyticsbranche.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Back from Mountain View (GAAC / WOAC summit 2009)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.