In juli 2021 wonnen Traffic Builders en Mediq een Global Search Award in de categorie Best Use of Search Health PPC. In deze business case vertellen we meer over onze aanpak, de gestelde uitdaging en de behaalde resultaten. Wil je meer weten over de strategie, KPI’s per REAN-fase en hoe we van jouw merk een winnaar maken?

Over Mediq

Mediq is een bedrijf in de zorg gespecialiseerd in het leveren van zorgproducten en -diensten. Ze zijn actief in 13 Europese landen. Met meer dan 2.500 medewerkers zetten ze zich dagelijks in voor patiënten, zorginstellingen en zorgprofessionals.

De uitdaging

Mediq heeft Traffic Builders gevraagd een strategie te ontwikkelen die de aanmeldingen voor huisartsen en patiënten verhoogt. Huisartsen kunnen via het huisartsenportaal een bestelling plaatsen voor hun patiënten. De patiënt is vanaf dat moment klant bij Mediq en kan via het bestelsysteem op elk gewenst moment zijn medische hulpmiddelen bestellen. Hiervoor is gebruik gemaakt van onder andere social media, display advertising, SEA, YouTube Advertising en digital analytics. De grootste uitdaging ligt in het bereiken van 2 doelgroepen (B2B & B2C) op een effectieve manier.

Strategie & Aanpak

We kiezen voor een ROAS-doelstelling en bottom-up strategie. We hebben dit ontworpen met behulp van ons REAN-model. Hoewel er één hoofddoel was (registraties), hebben we ook enkele KPI’s ontwikkeld voor betere campagneaansturing en retargeting.

Advertentievormen en hyper local targeting

Advertentievormen

Social, search en display bundelden de krachten voor targeting o.b.v. generieke & specifieke zoekwoorden in termen van domein, algemene interesses, functie, werkgerelateerde interesse en locatie.​

Targeting tot op 10 meter nauwkeurig

  • Machine Learning​
  • Hyper local targeting​ (tot op 10 meter nauwkeurig)
  • Combinatie van offline en online data

Resultaat

Er waren 2 doelgroepen voor deze campagne: huisartsen en patiënten.

Door gebruik te maken van diverse kanalen en samen te werken met partners Quantcast en Azerion bleven we binnen de uitdagende juridische lijnen van ethiek, privacy & technologie met als resultaat;

  • 500% ROAS
  • Ruimschoots behaalde registraties t.o.v. KPI voor zowel huisartsen als patiënten

We zijn trots op de samenwerking met Mediq en de mooie resultaten die zijn behaald, we zien ook veel kansen voor de toekomst om Mediq nog meer te laten groeien. Dankzij Quantcast waren we in staat om datapunten te creëren en een profiel op te bouwen op basis van gedrag (vóór een bezoek aan Mediq, tijdens hun bezoek en na hun bezoek) om onderscheid te maken tussen medisch experts en consumenten. Het algoritme zorgde in korte tijd voor een uplift en extra inzichten die tijdens de campagne door de andere kanalen konden worden gebruikt.’

Michael Kloosterhuis, Display Advertising Consultant bij Traffic Builders:

“Mediq wilde verschillende doelgroepen op het juiste moment benaderen met een passende boodschap. Dit is goed gelukt dankzij de cross-channel aanpak en lokale targeting van deze campagne. Door tijdig in te spelen op de urgentie binnen deze markt en te blijven leren van de lopende campagnes, bleven we relevant in een belangrijke periode van het jaar. De uitdaging was om de urgentie te vertalen naar de juiste propositie, kanaal en boodschap. Hiervoor hebben we in goede samenwerking een mooie prestatie neergezet!”

Pauline Schaepman, Digital Marketeer bij Mediq

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners