Mediq: hyper local targeting B2B en B2C

Mediq is een bedrijf in de zorg gespecialiseerd in het leveren van zorgproducten en -diensten. Ze zijn actief in 13 Europese landen. Met meer dan 2.500 medewerkers zetten ze zich dagelijks in voor patiënten, zorginstellingen en zorgprofessionals.

+147%

Patiëntregistraties

503%

ROAS

Uitdaging

Mediq heeft een huisartsenportaal waar huisartsen bestellingen plaatsen voor patiënten en waar patiënten vervolgens medische hulpmiddelen kunnen bestellen. Mediq heeft aan Traffic Builders gevraagd om een strategie te ontwikkelen die de aanmeldingen voor huisartsen en patiënten verhoogt. De grootste uitdaging is het effectief bereiken van twee doelgroepen (B2C en B2B) met één campagne.

Strategie

We kiezen voor een ROAS-doelstelling en full funnel bottom-up strategie, die we ontwerpen met behulp van ons REAN-model. We zetten verschillende kanalen in, zoals Display, Social, SEA, SEO en Digital Analytics. We moeten daarbij rekening houden met privacy wetgeving rondom targeting op termen m.b.t. medische aandoeningen. We zetten daarom hyper local geotargeting rondom huisartspraktijken. Ook bouwen we één domein voor registratie van zowel huisartsen als patiënten, voor optimaal campagne management.

Het REAN-model – Management Platform

Campagne

Het analytics team verzorgt de setup van het nieuwe domein. Deze vullen we met content voor patiënten en huisartsen, wat als basis dient voor retargetingdata die niet in strijd is met de privacy wetgeving. Voor hyper local geotargeting gebruiken we de locaties van praktijken voor het bouwen van doelgroepen met behulp van Azerion. Ook werken we samen met Quantcast, dat sterk real-time look-a-like profielen bouwt op basis van eigen targeting data en AI.

Resultaten

Door samen te werken met Quantcast en Azerion bleven we binnen de uitdagende juridische lijnen van ethiek, privacy en technologie met als resultaat:

  • Patiëntregistraties: 147% boven target
  • Huisartsregistraties : 334% boven target
  • ROAS: 503%

“Mediq wilde verschillende doelgroepen op het juiste moment benaderen met een passende boodschap. Dit is goed gelukt dankzij de cross-channel aanpak en lokale targeting van deze campagne. Door tijdig in te spelen op de urgentie binnen deze markt en te blijven leren van de lopende campagnes, bleven we relevant in een belangrijke periode van het jaar. De uitdaging was om de urgentie te vertalen naar de juiste propositie, kanaal en boodschap. Hiervoor hebben we in goede samenwerking een mooie prestatie neergezet!”

Pauline Schaepman, Digital Marketeer bij Mediq

 

Michael Kloosterhuis | Digital Strategy Consultant

Deze strateeg kent de ins & outs voor het opzetten van een awardwinning full funnel strategie. Lanceerde ooit als stagiair succesvol zelf de dienst DooH binnen Traffic Builders.

Winnaar Global Search Award (Health)

In juli 2021 wonnen Traffic Builders en Mediq een Global Search Award in de categorie Best Use of Search Health PPC.