Optimo is expert in backoffice processen in AFAS Profit en biedt ondersteuning bij implementatie, optimalisatie, applicatiebeheer, dataconversie en koppeling tussen AFAS Profit en andere software. Ook biedt het detachering en outsourcing aan om organisaties te ondersteunen bij HR- en salarisadministratie.

Uitdaging

Optimo heeft aan Traffic Builders gevraagd om een marketingcommunicatiestrategie te ontwikkelen om nieuwe contactaanvragen te realiseren. Daarnaast is het belangrijk voor Optimo om goed zichtbaar te blijven en aan naamsbekendheid te werken.

Strategie

Het startpunt nieuwe marketingcommunicatiestrategie om de doelgroep te bereiken zodat duidelijk wordt dat Optimo ook in coronatijd in te schakelen is door bedrijven. We kijken daarom eerst naar welke doelgroepen bereikt moeten worden in welke fase van de klantreis. Voor het uitwerken van een strategie gebruiken we het REAN-model:

  • Reach: creëren en behouden van naamsbekendheid bij doelgroep.
  • Engage: het aanspreken van de doelgroep die geïnteresseerd is ondersteuning van HR- en Salarisadministratie.
  • Activate: het aanzetten van je doelgroep om over te gaan tot conversie -> aanvragen van contactaanvragen.
  • Nurture: de doelgroep die heeft geconverteerd retargeten, om klantbehoud te bewerkstelligen.
REAN-model
REAN-model

Campagne

Onze aanpak voor Optimo bestaat uit drie stappen. Ten eerste passen we communicatie-uitingen aan naar de huidige situatie door gebruik van communicatieboodschappen gericht op 3 persona’s: Expertise, Aanbod en Flexibiliteit.

Optimo ad Expertise
Persona Expertise
Optimo ad Aanbod
Persona Aanbod
Optimo ad Flexibiliteit
Persona Flexibiliteit

Ten tweede leggen we extra focus op HR- & salarisadministratie met een nieuwe campagne, gericht op het laten uitbesteden van die administratie, waarvan de vraag door de coronatijd is toegenomen. Ten derde realiseren we meer zichtbaarheid en naamsbekendheid met een Display-campagne en een Display&Social-Campagne. Hoewel Optimo in de zomermaanden een rustigere periode kent, is ervoor gekozen om voor meer branding te kiezen, met als gevolg een toegenomen vraag naar hun diensten.

Display ad Optimo
Display-uiting
Social ad Optimo
Social-uiting

Resultaat voor Optimo

  • Aan de hand van slimme targeting en een aangepaste strategie, met daarbij een inzet op Social en Display, zijn de conversies met 26% toegenomen ten opzichte van vorig jaar.
  • Ook is de ondersteunende waarde van de campagnes goed zichtbaar, met een 42% toename in ondersteunende conversies op de SEA-campagnes. Daarnaast heeft de social campagne ook bijgedragen aan het aantal ondersteunende conversies.
  • Gemiddelde CPA: -22%
  • Conversietarget: +35%

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners