Marek 24 maart 2009 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Google Street View is onlangs geïntroduceerd in Nederland. Amsterdam, Groningen en Rotterdam waren de eerste steden die via Google StreetView te zien waren. Met de nieuwe tool van Google kunnen gebruikers een virtuele wandeling door de straten van een gebied maken. In Engeland is opnieuw de discussie aangewakkerd over eventuele privacyschending door Google Street View.


Google StreetView toont in Engeland een foto waarop een familie zit te picknicken. Op de foto is een naakt kind te zien dat speelt. Deze foto heeft de discussie over de nadelen van deze nieuwe technologie weer doen oplaaien. In een Engelse krant wordt zelfs gesproken over een mogelijk onderzoek om te kijken of er nog meer foto’s van naakte kinderen te vinden zijn in Google Street View.

Google Street View zou volgens verschillende media (potentiële) kinderlokkers helpen bij het vinden van slachtoffers. Google zegt zelf dat de foto’s echter weinig hulp kunnen bieden aan dergelijke criminelen. De foto’s zijn te onscherp om er herkenbare afbeeldingen van kinderen uit te destilleren en de gezichten van mensen die in de camera kijken zijn onherkenbaar gemaakt. Bovendien zijn de afbeeldingen van Google Street View al een jaar geleden gemaakt.

Google Street View net als Google Earth discussiepunt
Google Street View was al eerder voer voor discussies. Door speciale software zou Google er echter voor zorgen dat gezichten en kentekens onherkenbaar gemaakt zouden worden op de afbeeldingen. Toch blijft er een aanhoudende angst voor de nieuwe technologie. Ook Google Earth moest informatie beperken. Google Earth zou terroristen helpen met het plannen van aanslagen.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Street View toont naakt kind, discussie over privacy laait weer op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/