Update - Google Plus (+1)-Button Beter Benutten!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Opgelet: je kunt de Google +1-button nu nog beter benutten! Nadat in juni de +1-button door Google werd gelanceerd – waarmee je simpel content op het web kunt delen en aanbevelen – zijn er al enkele updates geweest. Nu zijn er opnieuw 3 features toegevoegd: 1) Direct delen binnen je +Circles, 2) Optimaliseren van +Snippets én 3) Inline annotations. Voor zowel gebruikers als webmasters/publishers een interessante verbetering! De updates worden de komende dagen wereldwijd uitgerold.

Plus Button = kans op betere siteprestaties

Even ter inleiding… Dat de +1 Button in positieve zin de prestaties van je website kan beinvloeden, mag inmiddels duidelijk zijn. Het principe – ‘Liken’ zoals op Facebook, maar dan via Google – maakt gebruik van de kracht van sociale relevantie/ social media. Inhoud die wordt aanbevolen door bijvoorbeeld collega’s en vrienden is vaak relevanter dan inhoud van vreemden, zo is Google’s uitgangspunt. En dat klopt natuurlijk ook vrij vaak. Aardig om te weten: de +1-button is inmiddels al populairder dan de ‘Twitter-share button’.

google plus 1 - like button.jpg

 

Opvallen in organische zoekresultaten

Je weet vast ook dat het gebruik van de +1 van invloed kan zijn op de releventie en positie van jouw website/ webpagina’s in de organische zoekresultaten (van nr 1 zoekmachine Google). Heel interessant natuurlijk in het kader van zoekmachineoptimalisatie (seo)!

Meer traffic naar je site

Als een gebruiker een +1 aan een URL op jouw site geeft, kan aan het fragment voor die URL in de zoekresultaten van Google (en advertenties in het zoeknetwerk) een annotatie worden toegevoegd. Die gepersonaliseerde annotaties kunnen de zichtbaarheid van je site in de zoekresultaten vergroten en het fragment van je site interessanter maken. De kans is dan groter dat meer gebruikers zullen doorklikken. Want hoe zou jij reageren als je ziet dat een van je ‘Google-contacten’ een pagina heeft aanbevolen, die opkomt nadat jij iets zoekt met gerelateerde keywords?

Hier zijn ze! De 3 Nieuwste Updates

Google zegt er zelf allereerst dit over:

“First, the +1 button now lets visitors share links to your pages on Google+. If someone wants to start a conversation about your content, its easy for them to do so. Second, you can use +Snippets to customize the name, image and description that appear when your content is shared. Finally, new inline annotations help increase engagement after users see a friends recommendation right on your page.”

Oftewel:

1) Direct delen met +Circles

Google+ -gebruikers kunnen nu makkelijker webpagina’s delen met hun Circles, direct via de +1 button. Klik op de +1-button om zo de pagina ‘te liken’ en check de nieuwe ‘Share on Google+’-optie. Je kunt eventueel zelf een opmerking toevoegen en vervolgens de Circle(s) kiezen waarmee je deze inhoud wilt delen.

direct delen in google plus.jpg

 

2) +Snippet om je weergave te optimaliseren

Het is mooi dat je met de +1-button mogelijk nieuwe traffic naar je site kunt halen. Nog mooier is nu dat je met +Snippets de weergave van jouw pagina/ artikel e.d. in de Google +-profielen van anderen kunt ‘stylen’. Met een stukje code kun je de titel, korte omschrijving en bijbehorende image van de gelinkte inhoud zelf bepalen.

(NB: vergelijk het met de Open Graph Protocol van Facebook, waarmee je tot nu toe – mits je die had toegevoegd in de code van je webpagina – de titel van het in Google+ gedeelde resultaat kon bewerken.)

Google zegt dit over de +Snippets-code:

“You may already be using this markup to build rich annotations for your pages on Google Search. If not, marking up your pages is simple. Just add the correct schema.org attributes to the data already present on your pages. Youll set a name, image, and description in your code:”

snippet code.jpg

 

3) Inline annotations voor Google+

Wanneer je nu een pagina bezoekt die door een van jouw Google+-contacten is ‘geplust’, dan zie je hun naam en fotootje – als een extra signaal om even goed aandacht aan de webpagina te besteden. Vergelijkbaar dus met de Like-box plugin van Facebook…

Om inline annotaties te kunnen toevoegen aan je site, moet je de +1-button code updaten.

Ga naar de configuratiepagina, selecteer ‘Telling opnemen’ en kopieer de code.

Onderstaand voorbeeld verduidelijkt de uiteindelijke weergave op een webpagina:


inline annotaties voor google plus.jpg

Zelf social media beter benutten voor SEO en conversies?

Traffic Builders kan voor u – als beste zoekmachinemarketingbureau van Nederland – onder meer resultaatgerichte zoekmachine-optimalisatie (SEO) inclusief de juiste inzet van social media kanalen verzorgen. Profiteer ook van onze bewezen effectieve aanpak. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking of vraag vrijblijvend informatie aan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.