Social media & content: Twitter hoogste doorklikratio

Geschatte leestijd: 2 minuten

Sociale netwerksites stuwen het verkeer naar content van uitgevers steeds meer. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse SocialTwist. E-mail is nog steeds een van de belangrijkste manieren om content te delen, en Facebook volgt op de hielen met een groot aantal referrals, maar Twitter blijkt de hoogste doorklikratio te hebben.

Een rapport van het Amerikaanse SocialTwist laat zien dat de trend om online content te delen steeds verder verschuift richting de sociale netwerken.
E-mail bleek het afgelopen jaar nog wel voor meer dan de helft van de referrals te zorgen. Maar als het om de doorklikratio gaat, dan blijken de sociale netwerksites effectiever.

Content delen via sociale netwerken

Binnen de sociale netwerken gebruiken Amerikaanse internetters Facebook het meest om content te delen. Maar liefst 78 procent van de via sociale netwerk gedeelde content komt hier vandaan. MySpace blijkt nog een tweede plek in te nemen, met een aandeel van 14,5 procent. Twitter is goed voor 5 procent.

Doorklikratio: Twitter staat bovenaan

Aan de andere kant is Twitter het meest effectief als het op de doorklikratio aankomt. Op berichten die werden gedeeld via Twitter werd in 19,04% van de gevallen geklikt, bij Facebook was dit slechts 2,87%.

doorklikratio twitter.jpg

Twitter is nog volop aan het experimenteren met het verdienmodel en het eigen advertentienetwerk. Want adverteren op Twitter staat nog grotendeels in de kinderschoenen. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat het stopt met het @earlybird-account. Tegelijkertijd lanceerde het een nieuwe dienst, Promoted Accounts.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.