Home » Social Media Marketing » Social media & content: Twitter hoogste doorklikratio

Social media & content: Twitter hoogste doorklikratio

Sociale netwerksites stuwen het verkeer naar content van uitgevers steeds meer. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse SocialTwist. E-mail is nog steeds een van de belangrijkste manieren om content te delen, en Facebook volgt op de hielen met een groot aantal referrals, maar Twitter blijkt de hoogste doorklikratio te hebben.

Een rapport van het Amerikaanse SocialTwist laat zien dat de trend om online content te delen steeds verder verschuift richting de sociale netwerken.
E-mail bleek het afgelopen jaar nog wel voor meer dan de helft van de referrals te zorgen. Maar als het om de doorklikratio gaat, dan blijken de sociale netwerksites effectiever.

Content delen via sociale netwerken

Binnen de sociale netwerken gebruiken Amerikaanse internetters Facebook het meest om content te delen. Maar liefst 78 procent van de via sociale netwerk gedeelde content komt hier vandaan. MySpace blijkt nog een tweede plek in te nemen, met een aandeel van 14,5 procent. Twitter is goed voor 5 procent.

Doorklikratio: Twitter staat bovenaan

Aan de andere kant is Twitter het meest effectief als het op de doorklikratio aankomt. Op berichten die werden gedeeld via Twitter werd in 19,04% van de gevallen geklikt, bij Facebook was dit slechts 2,87%.

doorklikratio twitter.jpg

Twitter is nog volop aan het experimenteren met het verdienmodel en het eigen advertentienetwerk. Want adverteren op Twitter staat nog grotendeels in de kinderschoenen. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat het stopt met het @earlybird-account. Tegelijkertijd lanceerde het een nieuwe dienst, Promoted Accounts.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail