Yahoo! publiceert winstcijfers en bevestigt ontslagen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Yahoo! heeft de winstcijfers gepubliceerd. Tegelijkertijd met deze winstcijfers worden de ontslagen bij Yahoo! nu door het in search gespecialiseerde bedrijf bevestigd. Ongeveer 10 procent van de werknemers bij Yahoo! kan zijn spullen pakken.

Winstcijfers van Yahoo!
Yahoo! maakte in het derde kwartaal van 2008 1,786 miljard dollar winst. Dat is 1 procent meer dan in dezelfde periode het jaar ervoor. In de VS steeg de winst van Yahoo! 7 procent naar 1,2 miljard dollar, terwijl de winst buiten de VS voor Yahoo! met 12 procent daalde naar 507 miljoen dollar.

Google heeft weinig last van de problemen die Yahoo! momenteel ondervindt. Hoewel de aandelen van Google ook af en toe kelderen (tot dieptepunten), vertoonde de winst van 's werelds grootste zoekmachine nog steeds een stabiele groei. Google bewees hiermee dat search nog steeds een stabiele markt is. Ook bleek dit uit de algemene cijfers van de zoekmachinemarkt. De betrokkenheid van de bezoekers neemt toe en pageviews zijn met 17 procent gestegen.

Maatregelen van Yahoo!
Yahoo! heeft niet alleen een tegenvallende winst. De aandelen Yahoo! zitten nog steeds op een historisch dieptepunt. Maatregelen om de kosten te beperken worden nu genomen. Ten eerste is bevestigd dat 10 procent van de werknemers bij Yahoo! ontslagen gaat worden. Nieuw personeel zal in de toekomst door Yahoo! worden gezocht in de lageloonlanden.

Yahoo! is daarnaast bezig om de zoekmachine een ander uiterlijk te geven om een meer persoonlijke ervaring te bieden. De interface moet van een algemene zoekmachine worden getransformeerd tot een "gepersonaliseerd internetdashboard" waarin content van derden en e-mail geïntegreerd kan worden, aldus een woordvoerder van Yahoo!

De advertentiedeal tussen Yahoo! en Google
Yahoo! en Google zien de advertentiedeal nog steeds doorgaan. Voor Yahoo! zou deze deal een (financieel) hoop goed kunnen maken. Echter, advocaten die de deal moeten rondmaken tussen Google en Yahoo! hebben gezegd dat er nog veel problemen zijn. Op dit moment is er nog een lange weg te gaan tot er overeenstemming is bereikt tussen de Amerikaanse Minister van Justitie en Yahoo! en Google. Wordt vervolgd…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.