Home » Zoekmachine Optimalisatie (SEO) » Google nog steeds populairste zoekmachine

Google nog steeds populairste zoekmachine

De zoekmachines die de meeste zoekopdrachten voor hun rekening nemen, zijn weer in kaart gebracht door Comscore. Google voert deze lijst nog steeds aan en krijgt alleen maar meer van de markt in handen. Van alle zoekopdrachten wordt 67,5% uitgevoerd via het zoekmachinenetwerk van Google.


Ook vorig jaar bleek Google de populairste zoekmachine met destijds 59% aandeel. YouTube mocht toen de tweede plaats pakken. In het nieuwe lijstje van populaire zoekmachines is YouTube verdwenen, omdat het nu onder Google valt. De nummer 2 is vanaf nu weer Yahoo! met 7,8% marktaandeel. Microsoft maakte een flinke groei in zoekopdrachten door van 41%, waarvan het grootste deel uiteraard valt toe te schrijven aan hun paradepaardje Bing. Zie ook onderstaande tabel met top-10 zoekmachines.

populaire_zoekmachines.jpg

Flinke stijging in aantal zoekopdrachten
Alle zoekmachines (met uitzondering van AOL LLC) maakten een groei door wat betreft het aantal te verwerken zoekopdrachten. Het totale aantal zoekopdrachten per maand gaat nu richting de 114 miljard. Europa neemt het grootste deel op zich, gevolgd door Azië. In Latijns Amerika wonen de zwaarste gebruikers van zoekmachines en worden zoekmachines in de hoogste frequentie gebruikt. Meer over zoekmachinegebruik en zoekopdrachten per continent is te vinden in onderstaande tabel.

zoekopdrachten_wereldwijd.jpg


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met marek

Neem contact op met marek
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail