Marek 02 september 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

De zoekmachines die de meeste zoekopdrachten voor hun rekening nemen, zijn weer in kaart gebracht door Comscore. Google voert deze lijst nog steeds aan en krijgt alleen maar meer van de markt in handen. Van alle zoekopdrachten wordt 67,5% uitgevoerd via het zoekmachinenetwerk van Google.


Ook vorig jaar bleek Google de populairste zoekmachine met destijds 59% aandeel. YouTube mocht toen de tweede plaats pakken. In het nieuwe lijstje van populaire zoekmachines is YouTube verdwenen, omdat het nu onder Google valt. De nummer 2 is vanaf nu weer Yahoo! met 7,8% marktaandeel. Microsoft maakte een flinke groei in zoekopdrachten door van 41%, waarvan het grootste deel uiteraard valt toe te schrijven aan hun paradepaardje Bing. Zie ook onderstaande tabel met top-10 zoekmachines.

populaire_zoekmachines.jpg

Flinke stijging in aantal zoekopdrachten
Alle zoekmachines (met uitzondering van AOL LLC) maakten een groei door wat betreft het aantal te verwerken zoekopdrachten. Het totale aantal zoekopdrachten per maand gaat nu richting de 114 miljard. Europa neemt het grootste deel op zich, gevolgd door Azië. In Latijns Amerika wonen de zwaarste gebruikers van zoekmachines en worden zoekmachines in de hoogste frequentie gebruikt. Meer over zoekmachinegebruik en zoekopdrachten per continent is te vinden in onderstaande tabel.

zoekopdrachten_wereldwijd.jpg

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google nog steeds populairste zoekmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/