Yahoo!’s nieuwe homepage: sneak preview

Yahoo! is een nieuwe homepage aan het ontwikkelen. Intern wordt met allerlei nieuwe lay-outs getest. Van die lay-outs is er nu eentje uitgelekt, die meedingt om Yahoo!’s nieuwe homepage te worden.

Dat het in Japan zo populaire Yahoo! met een nieuwe homepage komt, is niet heel vreemd. Nu Cuil met een betere lay-out is gekomen, Microsoft Kumo (waarschijnlijk onder de naam Bing) gaat lanceren en Google veel updates voor de zoekmachine doorvoert, moet ook het spartelende Yahoo! van zich laten horen. Onderstaande afbeelding kan die reddende nieuwe homepage van Yahoo! zijn.

 

Yahoo!’s nieuwe homepage krijgt als grootste nieuwe feature waarschijnlijk een sectie met ‘Favorieten’. In dit voorbeeld zijn deze nog ingevuld door Yahoo! zelf, maar het is de bedoeling dat gebruikers deze naar eigen smaak en goeddunken aanpassen. Ook moet er op de nieuwe homepage van Yahoo! een zogenaamde Yahoo! Updates app. komen, waarmee vrienden en hun bezigheden te tracteren zijn. Ook biedt de nieuwe homepage de mogelijkheid om verschillende e-mailaccounts vanaf 1 pagina te bereiken.

Of de nieuwe homepage van Yahoo! daadwerkelijk overeen gaat komen met het hier getoonde design, is nog niet helemaal zeker. Yahoo! is momenteel nog druk aan het testen. In de komende maanden zal waarschijnlijk meer duidelijk worden over Yahoo!’s nieuwe homepage.