Google populairste zoekmachine, YouTube populairder dan Yahoo!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google is nog steeds de populairste zoekmachine. Dat zal voor de meesten geen nieuws zijn. De aanhoudende winststijging van Google onderstreept de ongekende populariteit van de zoekmachine. Dat YouTube meer zoekopdrachten te verwerken krijgt dan Yahoo!, zal voor velen toch meer verbazingwekkend zijn. De cijfers werden onlangs gepubliceerd in een onderzoek van Comscore onder Amerikaanse zoekmachines.

Google heeft meer dan de helft in handen
Google had in augustus bijna 59 procent van de totale markt van ‘expanded search’ in handen. De zoekmachine kreeg 2 procent meer zoekopdrachten te verwerken dan de maand ervoor, terwijl het totale aantal zoekopdrachten steeg met 1 procent. Ook was er een stijging in het aantal zoekopdrachten dat andere zoekmachines van Google te verwerken kregen.

YouTube gestegen in populariteit
YouTube is niet alleen populair bij aanklagers, maar ook als het om zoekopdrachten gaat. Het aantal zoekopdrachten voor de zoekmachine van YouTube steeg met 3 procent, waardoor YouTube nu op de tweede plaats staat van populairste zoekmachines.

Yahoo! flink in populariteit gedaald
Net als de aandelen van Yahoo! daalde ook de populariteit van de zoekmachine. De populariteit daalde echter met slechts 5 procent. Vergeleken met het aandeel Yahoo!, dat historisch laag staat, valt deze daling dus nog wel mee.

Waar blijft Cuil?
Cuil heeft (nog) geen plaats van betekenis veroverd tussen de concurrentie. Helaas, want Cuil is een leuke aanvulling naast Google. Misschien komt er nog verandering in als Cuil de problemen oplost die de bot van de zoekmachine veroorzaakte.

Google doet het goed, Yahoo! en Microsoft zijn de grote dalers in het rijtje. Dit bevestigt dat een goede deal tussen Microsoft en Yahoo! welkom is. Ook zou de levensvatbaarheid van de zoekmachine gebaat zijn bij het eindelijk rondkomen van de advertentiedeal tussen Yahoo! en Google. Ondertussen lijkt de economie in ieder geval geen invloed te hebben op de aanhoudend sterke positie en winst van Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.