Google populairste zoekmachine, YouTube populairder dan Yahoo!

Google is nog steeds de populairste zoekmachine. Dat zal voor de meesten geen nieuws zijn. De aanhoudende winststijging van Google onderstreept de ongekende populariteit van de zoekmachine. Dat YouTube meer zoekopdrachten te verwerken krijgt dan Yahoo!, zal voor velen toch meer verbazingwekkend zijn. De cijfers werden onlangs gepubliceerd in een onderzoek van Comscore onder Amerikaanse zoekmachines.

Google heeft meer dan de helft in handen
Google had in augustus bijna 59 procent van de totale markt van ‘expanded search’ in handen. De zoekmachine kreeg 2 procent meer zoekopdrachten te verwerken dan de maand ervoor, terwijl het totale aantal zoekopdrachten steeg met 1 procent. Ook was er een stijging in het aantal zoekopdrachten dat andere zoekmachines van Google te verwerken kregen.

YouTube gestegen in populariteit
YouTube is niet alleen populair bij aanklagers, maar ook als het om zoekopdrachten gaat. Het aantal zoekopdrachten voor de zoekmachine van YouTube steeg met 3 procent, waardoor YouTube nu op de tweede plaats staat van populairste zoekmachines.

Yahoo! flink in populariteit gedaald
Net als de aandelen van Yahoo! daalde ook de populariteit van de zoekmachine. De populariteit daalde echter met slechts 5 procent. Vergeleken met het aandeel Yahoo!, dat historisch laag staat, valt deze daling dus nog wel mee.

Waar blijft Cuil?
Cuil heeft (nog) geen plaats van betekenis veroverd tussen de concurrentie. Helaas, want Cuil is een leuke aanvulling naast Google. Misschien komt er nog verandering in als Cuil de problemen oplost die de bot van de zoekmachine veroorzaakte.

Google doet het goed, Yahoo! en Microsoft zijn de grote dalers in het rijtje. Dit bevestigt dat een goede deal tussen Microsoft en Yahoo! welkom is. Ook zou de levensvatbaarheid van de zoekmachine gebaat zijn bij het eindelijk rondkomen van de advertentiedeal tussen Yahoo! en Google. Ondertussen lijkt de economie in ieder geval geen invloed te hebben op de aanhoudend sterke positie en winst van Google.