Wolter Tjeenk Willink 21 oktober 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Google is nog steeds de populairste zoekmachine. Dat zal voor de meesten geen nieuws zijn. De aanhoudende winststijging van Google onderstreept de ongekende populariteit van de zoekmachine. Dat YouTube meer zoekopdrachten te verwerken krijgt dan Yahoo!, zal voor velen toch meer verbazingwekkend zijn. De cijfers werden onlangs gepubliceerd in een onderzoek van Comscore onder Amerikaanse zoekmachines.

Google heeft meer dan de helft in handen
Google had in augustus bijna 59 procent van de totale markt van ‘expanded search’ in handen. De zoekmachine kreeg 2 procent meer zoekopdrachten te verwerken dan de maand ervoor, terwijl het totale aantal zoekopdrachten steeg met 1 procent. Ook was er een stijging in het aantal zoekopdrachten dat andere zoekmachines van Google te verwerken kregen.

YouTube gestegen in populariteit
YouTube is niet alleen populair bij aanklagers, maar ook als het om zoekopdrachten gaat. Het aantal zoekopdrachten voor de zoekmachine van YouTube steeg met 3 procent, waardoor YouTube nu op de tweede plaats staat van populairste zoekmachines.

Yahoo! flink in populariteit gedaald
Net als de aandelen van Yahoo! daalde ook de populariteit van de zoekmachine. De populariteit daalde echter met slechts 5 procent. Vergeleken met het aandeel Yahoo!, dat historisch laag staat, valt deze daling dus nog wel mee.

Waar blijft Cuil?
Cuil heeft (nog) geen plaats van betekenis veroverd tussen de concurrentie. Helaas, want Cuil is een leuke aanvulling naast Google. Misschien komt er nog verandering in als Cuil de problemen oplost die de bot van de zoekmachine veroorzaakte.

Google doet het goed, Yahoo! en Microsoft zijn de grote dalers in het rijtje. Dit bevestigt dat een goede deal tussen Microsoft en Yahoo! welkom is. Ook zou de levensvatbaarheid van de zoekmachine gebaat zijn bij het eindelijk rondkomen van de advertentiedeal tussen Yahoo! en Google. Ondertussen lijkt de economie in ieder geval geen invloed te hebben op de aanhoudend sterke positie en winst van Google.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google populairste zoekmachine, YouTube populairder dan Yahoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/