Marek 11 juni 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Paul.nl, een nieuw soort zoekmachine, is gistermiddag live gegaan. De zoekmachine Paul.nl wil search op een nieuwe invulling geven.


Paul.nl niet enige nieuwe zoekmachine
Paul.nl is niet de enige zoekmachine die in de afgelopen tijd het levenslicht zag. Het nieuws over deze nieuwe search engine wordt al snel ondergesneeuwd door bijvoorbeeld Microsoft’s Bing, dat wereldwijd voor een ‘search revolution’ moet zorgen. Toch heeft Paul.nl een interessante functionaliteit. Het is namelijk een meta-zoekmachine, zoals het eens nog redelijk populaire metacrawler.com.

Meta-zoekmachine?
Met Paul.nl is het mogelijk om een search-opdracht in te geven en deze zeer gemakkelijk uit te voeren in verschillende categorieën, zoals afbeeldingen, personen, nieuws, video etc. De zoekmachine zoekt dan via alle zoekmachines die onder die categorie vallen. Binnen een categorie kan vervolgens gekozen worden om op een specifieke site of zoekmachine te zoeken, zoals Hyves, Nu.nl, Tweepz (de zoekmachine van Twitter), Google, Wikipedia etc. Op het eerste gezicht is Paul.nl een gebruiksvriendelijke en handige search tool waarmee je gemakkelijk zoekopdrachten over verschillende sites en zoekmachines kunt uitvoeren. Wordt het weer tijd voor een zoekmachinetest?

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Paul.nl: de zoekmachine die search net even anders aanpakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.