Marek 24 augustus 2009 / Digital Marketing Strategie
Leestijd: < 1 minuten

Zoekmachine Cuil is voor velen een grote onbekende. Niet verassend, want Cuil bood weinig nieuws ten opzichte van de concurrenten. Nu lijken de mensen achter de zoekmachine toch een bestemming voor Cuil gevonden te hebben: zoekmachine Cuil wordt een real time search engine.


Zoekmachine Cuil werd met veel bombarie gelanceerd en zou dé nieuwe zoekmachine worden die Google van de troon ging stoten. Met nieuwe algoritmen en een aparte lay-out moest Cuil Google snel doen vergeten. De zoekmachine kwam helaas al snel negatief in het nieuws: Cuil zou websites laten crashen door ‘agressief’ spideren. Gebruikers bleven ook weg. Uit een test tussen Google, Yahoo! en Cuil op ons eigen zoekmachinemarketing weblog TBlog bleek al dat zoekmachine Cuil geen partij was voor Google. Zelfs een nieuw geïntroduceerde tijdlijn in Cuil kon het verschil met Google niet maken. Dagelijks komen er slechts 500 mensen op de homepage van zoekmachine Cuil kijken.

Wat Google doet, wil zoekmachine Cuil ook graag. Daardoor lijken de ontwikkelaars van de vreemde eend in de bijt achter de ontwikkelingen van ’s werelds populairste zoekmachine aan te lopen. Toen Google een real time search engine begon te ontwikkelen onder de naam Google Caffeine, kon Cuil dus niet achterblijven. De spider van Cuil kijkt nu voornamelijk naar weblogs en andere websites die dagelijkse updates hebben, waaronder het populaire en toch onder volwassenen nog onbekende Twitter, om zo real time search aan te bieden.

Dat zoekmachine Cuil nu real time search gaat aanbieden is leuk nieuws. Real time search is het momenteel namelijk helemaal. Of deze stap naar real time search Cuil nieuw leven inblaast of slechts een uitstel van executie is voor de zoekmachine, zal de tijd echter moeten leren.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Zoekmachine Cuil gereanimeerd tot real time search engine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/