Zoekmachine Cuil gereanimeerd tot real time search engine

Zoekmachine Cuil is voor velen een grote onbekende. Niet verassend, want Cuil bood weinig nieuws ten opzichte van de concurrenten. Nu lijken de mensen achter de zoekmachine toch een bestemming voor Cuil gevonden te hebben: zoekmachine Cuil wordt een real time search engine.

Zoekmachine Cuil werd met veel bombarie gelanceerd en zou dé nieuwe zoekmachine worden die Google van de troon ging stoten. Met nieuwe algoritmen en een aparte lay-out moest Cuil Google snel doen vergeten. De zoekmachine kwam helaas al snel negatief in het nieuws: Cuil zou websites laten crashen door ‘agressief’ spideren. Gebruikers bleven ook weg. Uit een test tussen Google, Yahoo! en Cuil op ons eigen zoekmachinemarketing weblog TBlog bleek al dat zoekmachine Cuil geen partij was voor Google. Zelfs een nieuw geïntroduceerde tijdlijn in Cuil kon het verschil met Google niet maken. Dagelijks komen er slechts 500 mensen op de homepage van zoekmachine Cuil kijken.

Wat Google doet, wil zoekmachine Cuil ook graag. Daardoor lijken de ontwikkelaars van de vreemde eend in de bijt achter de ontwikkelingen van ’s werelds populairste zoekmachine aan te lopen. Toen Google een real time search engine begon te ontwikkelen onder de naam Google Caffeine, kon Cuil dus niet achterblijven. De spider van Cuil kijkt nu voornamelijk naar weblogs en andere websites die dagelijkse updates hebben, waaronder het populaire en toch onder volwassenen nog onbekende Twitter, om zo real time search aan te bieden.

Dat zoekmachine Cuil nu real time search gaat aanbieden is leuk nieuws. Real time search is het momenteel namelijk helemaal. Of deze stap naar real time search Cuil nieuw leven inblaast of slechts een uitstel van executie is voor de zoekmachine, zal de tijd echter moeten leren.